stegen


Stegen 2018/19 Höst

Vad är stegen? - Stegen är till för alla som vill spela squash. Det är den enkla sanningen! I stegen möter du alltid spelare på din egen nivå, och det är det som gör stegen så bra.  Efter avslutad serie flyttas två spelare upp en division och två åker ner ett snäpp.

Stegen är ett divisionsspel där man blir indelad i en passande division. Målet är att klättra uppåt på stegen men först och främst att få spela mot andra med samma nivå som du själv. Stegen pågår också under en lång period och dom flesta kommer möta nya motståndare under tiden som man kanske inte trodde från början. Det kan bero på att någon kanske inte håller sin form under denna period medans andra toppar sin form under flera veckor och då ändrar om ordningen av namnen på stegen.


Upplägg:

Start: Söndagen 16 september 2018

Final: Lördagen någon gång i Mars (datum kommer senare)

Tid: 19:00 - 21:30 varje söndag

Pris: 900:- (betalning i receptionen)

Priser: Vinnaren (totalvinnaren i div 1) erhåller äran samt en vandringspokal.

Varje vinnare i var division får en pokal.

Vi spelar stegen på två banor (bana 2 & 3) och 30 minuters matcher Bana 1 är uppvärmning.. Detta för att det ska vara mer intressant att se på kul squash och inte inbollningar i 20 minuter. Alltså så går vi ifrån 60 minuters matcherna.


Matcherna spelas som planlagt på söndagar kl 19-21:30  (en match i veckan/pers) Den match du ska spela tilldelas automatiskt av My court och bokningen blir synlig på bokningskalendern. (Stegespelet påverkar inte dina övriga bokningar utan stegen är fristående från ditt säsongskort, 10-kort etc)

5-6 divisioner med max 6 spelare i varje div, totalt 36 personer (först till kvarn). 

När alla spelat mot alla inom sin div så har man gjort en omgång, vi kommer spela 5 omg.

Anmälan görs via formulär på höger sida, Admin registrerar dig i stegsystemet samt förbehåller sig rätten att lägga in dig i en passande div. Alla som spelade höstens stege har förtur men divisionen blir tilldelad av Admin beroende på vilka motståndare som respektive div har. Du klickar i den div du tror att du passar i men Admin kommer placera dig i den som troligtvis passar dig bäst.

För att det ska bli så bra och rättvist som möjligt så gäller reglerna alla. Inga undantag utan regler är regler och vi kommer hållar hårt på att vi får en stege med hög kvalitet på reglementet.


Poängräkning/Regler:

Matchtid Max 30 min.

Matcherna spelas i 5 set. (Normal räkning, 1 set är 15 poäng om det är lika så måste man vinna med 2 poäng: 13-11, 14-12, 12-10 osv för att slutföra ett set)

Setvinst= 3 poäng

Ledning i ett icke färdigt set= 2 poäng

Oavgjort set= 1 poäng

Walk over = 9 poäng till vinnaren och -1 poäng till förloraren. Vid full tid bryts matchen.


Alla under 15 år måste spela med skyddsglasögon, även ni som är äldre än 15 år får gärna bli bättre på att spela med skyddsglasögon (det kommer i framtiden bli krav för alla).

Avbryta pågånde match: Om någon vill avbryta en redan påbörjad match så tilldelas seger till den andra spelaren. Dom poäng som brytande person redan spelat hem behålles men kvarstående poäng tilldelas motståndaren. Tex om det står 1-1 i set och någon bryter så blir det vinst med 4-1 för motståndaren.


My Court/ din profil:

När matchen är spelad kan båda spelarna rapportera resultatet. Detta görs på sidan "Mina bokningar" (se 'tidigare bokningar'). Självfallet kan resultat även rapporteras i mobilen på sidan "Bokningar" under fliken 'Gruppspel'.

När sista matchen är spelad kommer Admin förbehålla sig rätten att ange resultat om spelarna inte gjort detta.

Om båda spelarna kommer överens om att matchtiden inte passar kan spelaren som är bokare (hemmaspelaren som har en boll vi sidan av namnet) avboka tiden direkt i schemat.

För att boka in den uteblivna matchen igen högerklickar man på önskad tid i schemat och väljer att boka in den saknade matchen.

Notera att den saknade matchen måste bokas in som en gruppspelsmatch på detta sätt för att kunna rapporteras in i gruppspelet.

Hemmaspelaren:

Den person som är hemmaspelare (alltid den som står först med namnet,

tex Magnus-Anders och som har en boll vid sidan av namnet) är pålagd att göra följande saker.

  • Stå för boll 2 yellow dot (en fräsch boll, helst ny eller minimalt använd. När logo på bollen är bortsliten så bör man avväga att ta en ny)
  • Hemmaspelaren börjar serva. (ingen lottning)
  • Hemmaspelaren ansvarar för att resultatet läggs in.

Alla kommer vara hemmaspelare lika många gånger, systemet styr detta.


ÖVRIGA TIPS:

  • Värm gärna upp innan så ni snabbt kan komma igång med matchen. (Det finns hopprep som ni kan låna)
  • Kontakta gärna den person ni ska spela med innan matchen så att inga missuppfatningar uppstår. Det är ganska tråkigt att stå där utan motspelare bara för den andra personen inte hört av sig eller "glömt" bort sin tid.
  • Stegen passar alla, tjejer, ungdomar, nybörjare och aktiva.


Anmälan öppen till  ny div

Stegen 2018/19 Höst

16 dec -18 - mars -19 

Pris: 400:-

Stegen av 2018/19 sponsras av

ICA Supermarket Margretelund.

 
Div 1
Div 2
Div 3
Div 4
Div 5
Div 6
 
XXL
XL
L
M
S
 
 
 
 

Christian Leibel är vinnaren av Stegen 2017/18 !

Stort grattis men tiden går fort så passa på att njuta. Nu kör vi en ny omgång av stegen och då får vi se om pokalen byter ägare.

Om H2 Squash Lidköping


Vi bedriver squashverksamhet och har 3 st banor med sandfyllda högdensitetsväggar och vi är centralt beläget i Lidköping med bara 5 min gångavstånd från torget.

Hos oss spelar du squash i ett av Sveriges modernaste squashcenter och vi har i särklass marknadens bästa banor.

Vi har racket för uthyrning och försäljning samt en shop fylld med kläder och utrusting för dig som utövare. Vårt mål är att sätta dig som utövare i centrum och du ska känna dig väl mottagen av oss i personalen. Vi hjälper dig med allt du behöver.

Kontakt


Sockerbruksgatan 3

531 40 Lidköping

Telefon: 0510-430990

E-post: info@h2squash.se


Följ H2 Squash på facebook!Hitta hit

Copyright © All Rights Reserved H2 Squash AB